Intervju med Joakim Samuelsson i TransportNytt

Med anledning av vårt nya samarbete med Zalando i Norden blev Joakim Samuelsson , affärsansvarig i Norden för tredjepartslogistik, intervjuad av tidningen TransportNytt. Här får läsaren lite bakgrund till samarbetet och information om Ingram Micro som tredjepartslogistiker.

”Zalando stärker Ingram Micros 3PL-roll
Kanske är det fortfarande korrekt att tänka på företaget Ingram Micro främst som en datorprylsgrossist. Men med uppdraget från tyska e-handelsgiganten Zalando, att upprätta och driva 500-personerslagret i Brunna utanför Stockholm, intar Ingram Micros svenska bolag en central plats även på branschscenen för tredjepartslogistik, ”3PL”.

– För oss är det inte minst viktigt att vi fått uppdraget att projektleda starten av hela anläggningen, säger Joakim Samuelsson, affärsansvarig i Norden för den tredjepartslogistik som världsföretaget Ingram Micro bedriver vid sidan av sin handel med IT-varor.

– Ingram MIcro har en strategisk inriktning att bedriva mer och mer tredjepartslogistik.

Internationellt kallas affärsområdet för ”commerce and lifecycle solutions”, och inkluderar alla tjänster kring fysisk hantering: utleveranser, kanske med tillägg av förädlingsstjänster – såväl som returer och reparationer.

Läs hela artikeln här: http://transportnytt.se/nyhetsarkiv/item/2102-zalando-staerker-ingram-micros-3pl-roll