TV-aktuella Yepzon har valt Ingram Micro som distributör

I dag har det populära programmet ”Det största äventyret” premiär på TV4. En av huvudsponsorerna till programmet är Yepzon, en finsk tillverkare av GPS trackers och personskydd, som numera ingår i Ingram Micros produktportfölj.

Yepzon grundades till följd av det faktum att över 1 miljon barn rapporteras saknade varje år. Bara i USA och Europa förblir 10% av dem borta för alltid. Ursprungsidén var att utveckla spårbara kläder vilket istället resulterade i att GPS-trackern Yepzon™ ONE lanserades på marknaden 2015.

 

 

“Vi fastnade direkt för Yepzons produkter och när man börjar fundera lite så är det bara fantasin som sätter gränser för vad man kan spåra. GPS-trackers från Yepzon blir ett roligt och
värdefullt tillskott och breddar vår produktportfölj ytterligare”, säger Fredrik Prim, Product Manager på Ingram Micro.

I början av året släpptes nästa produkt, Yepzon™ Freedom, den första trackern i världen med WiFi-spårning. Yepzon är baserat i Tampere, Finland och har i år blivit utsett till ett av de snabbast växande bolagen i Norden.

“Vi strävar efter att alltid samarbeta med bästa möjliga distributör på varje marknad. I Sverige blev vårt val Ingram Micro dels med anledning av deras starka relationer med nyckelåterförsäljare som vi i första hand ville nå. Vidare är vårt mål att bli det ledande varumärket för GPS-trackers i Norden och att under året expandera till övriga Europa, något vi ser att Ingram Micro med sin storlek har möjlighet att hjälpa oss med”, säger Heidi Rantala, Chief Marketing Officer på Yepzon.

Årets upplaga av ”Det största äventyret” är en landskamp mellan svenska och norska idrottsprofiler. Det är också i Norge och Sverige som Ingram Micro börjat sitt arbete som distributör för Yepzons produkter.

Om produkterna
Yepzon™ One är utvecklad för att få full kontroll och skydda exempelvis djur, mindre barn och värdesaker. Med en Yepzon™ kan du lokalisera det du bryr dig mest om direkt genom den kostnadsfria Yepzon-appen.

Yepzon™ One är en liten och kompakt GPS-tracker som är otroligt enkelt att börja använda. Den erbjuder en oslagbar batteritid och avancerad datakryptering vilket gör Yepzon™ One både tillförlitlig och en av de smartaste produkterna på marknaden – med flera veckors batteritid utan laddning.

Yepzon™ Freedom är den nya generationens trackers som kombinerar både larm- och avancerade lokaliseringsfunktioner. Yepzon’s produkter är framtagna för alla av dagens händelser, både förutsedda och oförutsedda med hjälp av senaste ”lokaliseringsteknologin” som finns tillgänglig på marknaden.

Med hjälp av Yepzon™ Freedom kan en person i nöd bli lokaliserad på bara några sekunder via en smart phone. Med ett enkelt knapptryck sänder enheten den exakta positionen med hjälp av WiFi, 3G eller GPS – och fungerar oavsett om du är inom- eller utomhus.

Läs mer om Yepzons produkter här.