Torbjörn Schön intervjuad av tidningen ChannelWorld

I en artikel i tidningen ChannelWorld intervjuade nyligen Peter Petersson vår ”Director Value and Cloud Business” Torbjörn Schön. Det kom mycket att handla om den i våras lanserade plattformen Cloud Blue.

”Molnplattformen Cloud Blue är ett av de mest ambitiösa projekten hittills.
Över 300 miljoner dollar har Ingram Micro investerat i utveckling och uppköp av komponenter till Cloud Blue sedan 2013.

Det har man sedan kodat om och slagit ihop till en plattform som lanserades i maj i år och det är världens största plattform i sitt slag. En tredjedel av världens mobiloperatörer använder den redan för sin provisionering och billing, säger Torbjörn Schön, Director Value and Cloud Business, Ingram Micro Nordics.

Torbjörn Schön har en bakgrund på Dustin och har därifrån ävenerfarenhet av hur internetbaserade återförsäljare brottas med att paketera hårdvara, mjukvara och tjänster och sätta månadskostnader på detta.

Det är något som alla återförsäljare brottas med i dag och då behöver man en plattform av den typ som Ingram Micro utvecklat för att på ett enklare sätt kunna göra det. Jag vet också att det är nästan omöjligt att bygga en sådan plattform själv, säger Torbjörn Schön. Cloud Blue är en plattform som man dels kan använda för att bygga sina egna tjänster och lösningar och bygga ihop det med sitt affärssystem för fakturering och liknande. Dessutom finns en serviceportal där kunderna själva kan gå in och se vilka tjänster de har och stänga av eller lägga till tjänster, säger Torbjörn Schön vidare.

Läs hela artikeln här!